Dr. sc. Maja Jukić Špika
Maja.Jukic.Spika@krs.hr
Tel:
+385.21.43.44.82
Fax:
+385.21.31.65.84

Zavod za primijenjene znanosti

 Obrazovanje:

2015.  Dr. sc. biotehničkih znanost, Doktorski studij – Prehrambena tehnologija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Sveučilište u Zagrebu

2009. Expert in the tasting of virgin olive oil – university expert diploma, Titulo de experto en cata de aceites de oliva virgenes (7a edicion), Universidad de Jaen, Facultad de Ciencias Experimentales – Departamento de Ingenería Química, Ambiental y de los Materiales

2007.  Dipl. ing. prehrambene tehnologije, Diplomski studij – Prehrambeno inženjerstvo, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Sveučilište u Zagrebu

Znanstvenoistraživačko zvanje: znanstveni suradnik

Znanstveni i stručni interes: kvaliteta hrane, analitika maslinova ulja, senzorska analiza, polifenolni potencijala voća i povrća

Jezici: engleski, španjolski

 

Znanstvena usavršavanja:

– Znanstveno usavršavanje Biotehniška fakulteta Univerza v Ljubljani, Katedra za tehnologiju, prehranu i vino, Slovenija, rujan 2016.

– Znanstveno usavršavanje Department of Quality, Liebniz-Institute fur Gemuse und Zierpflanzenbau, Grossberen, Njemačka, svibanj – lipanj 2013.

– Znanstveno usavršavanje Department of Quality, Liebniz-Institute fur Gemuse und Zierpflanzenbau, Grossberen, Njemačka, studeni – prosinac 2012.

– Znanstveno usavršavanje Vidalia Onion Postharvest Laboratory at the Department of Horticulture, University of Georgia –Tifton, Georgia, USA, lipanj – kolovoz 2010.

– Seminar o senzorskom ocjenjivanju djevičanskih maslinovih ulja – ”Training course on organoleptic assessment of virgin oil –panel leaders”, International Olive Council – IOC, Madrid, srpanj 2009.

Seminar o senzorskom ocjenjivanju djevičanskih maslinovih ulja,“The course of a sensory assessment and selection of assessors for virgin olive oil” Croatian Chamber of Economy, Split, Hrvatska, travanj. 2009.

– Seminar o senzorskom ocjenjivanju djevičanskih maslinovih ulja, ”Seminar for sensory evaluation of virgin olive oil” International Olive Council – IOC, Institute for Adriatic Crops and Karst Reclamation, Split, ožujak 2008.

 

Nagrade i priznanja:

2016. Povelja vitezice hrvatskog maslinovog ulja – priznanje Saveza uljara i maslinara Splitsko-dalmatinske županije pojedincima koji su se istakli u znanstvenom i stručnom radu na unapređenju proizvodnje i promidžbi maslinova ulja, u sklopu međunarodne manifestacije maslinara Mediterana „Maslina Split“

2009. Stipendija Međunarodnog Vijeća za masline za sveučilišni specijalistički tečaj u organizaciji Sveučilišta u Jaénu (Španjolska) za eksperte u senzorskom ocjenjivanju djevičanskih maslinovih ulja. 05.09. – 17.12.2009.

 

Članstva:

2015. – Članica Profesionalnog panela za senzorsku analizu djevičanskih maslinovih ulja Instituta za jadranske kulture i melioraciju krša, Split

2015 . – Članica Društva prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista

2008. – Članica Dalmatinske udruge stručnjaka za hranu